Havet er framtiden

Havene er avgjørende for livet på jorden. De dekker mer enn 70 prosent av planetens overflate, og tilfører oksygen til hvert åndedrag vi tar. Havene er viktig for vår helse og trivsel, og støtter opp om livsgrunnlaget til en tidel av menneskene på planeten. Befolkningen øker raskt, og mer av maten vil komme fra havet.

Men våre hav er under enormt press. For å lykkes må havbaserte næringer samarbeide på tvers, de må komme enda tettere på forsknings- og utdanningsmiljø, og de må trekke til seg kompetente medarbeidere på kort og lang sikt.

Ocean Talent Camp er ett av flere skritt på veien videre. Derfor er det en glede å invitere til en ny runde Ocean Talent Camp Møre den 28. september 2016.

"En stor satsing på havet blir enda større" sier den norske regjeringen.

Statsminister Erna Solberg, fiskeriminister Per Sandberg, næringsminister Monica Mæland og Olje- og energiminister Tord Lien sier i en kronikk i NRK Ytring at nå blir satsingen på havet enda større. Det lover godt for alle som kan tenke seg en jobb knyttet til havet.

Kanskje de har besøkt en av de mange Ocean Talent Camps langs kysten og fått inspirasjon derfra? Her er et lite utdrag fra kronikken:

"Mange blikk vendes mot havet. Vi er gode på hav her i Norge, men skal bli enda bedre. Myndighetene kan spille en viktig rolle gjennom forutsigbare rammebetingelser, et veltilpasset skattesystem og ikke minst en skole som vekker nysgjerrighet og skaper engasjement hos de unge. Det er fremfor alt evnen til å utvikle og ta i bruk ny kunnskap som er nøkkelen for å utløse potensialet i havet.

Vi har et utmerket utgangspunkt for å seile aller fremst i den globale konkurransen."

Les hele kronikken her

Henning Bottenvik / 01 Sep 2016