- Vi er oljenæringen for 25 år siden

Sølvtrans var en av 31 bedrifter og organisasjoner fra havbasert næring som møtte 2500 elever og studenter under Ocean Talent Camp Møre i dag. Robin Halsebakk var en av flere ansatte i Sølvtrans som stod på stand i løpet av dagen.

På bildet fra venstre: Robin Halsebakk (talent: nytenker / stilling: selskapsutvikler/), Kåre Gunnar Molvær (talent: planlegger / stilling: crewing manager) og Martin Ødegård (talent: kommunikatør / stilling: nautisk kadett) i Sølvtrans.

Alle bedriftene som hadde stands stilte med rollemodeller og rollemodellkort på stand. Når dagen var omme hadde Robin igjen fire av sine i alt 100 rollemodellkort, og var fornøyd med ”omsetningen”.

- Vi har hatt en flott dag, med mange engasjerte ungdommer – både de som allerede vet hva vi driver med, og de som var helt blanke. Nå har vi forhåpentligvis gitt de et innblikk i hva vi gjør, og at det finnes mange karrieremuligheter innen vår næring, sier han.

Robin er født og oppvokst med brønnbåt. Faren til Robin, Roger Halsebakk, stiftet Sølvtrans i 1986. Også Roger Halsebakk møtte nylig studenter ved Høgskolen i Ålesund, og da fortalte han også at han har stor tro på næringen i tiden som kommer.

- Vi er oljenæringen for 25 år siden, sier administrerende direktør Roger Halsebakk i Sølvtrans, som for tiden har 14 brønnbåter og tre under bygging. Han har vært med i brønnbåtnæringen siden 1985. 

- Brønnbåter kan bli så store at de får 7.000 kubikkmeters lastekapasitet, dobbelt så mye som de største er nå. Med en fremtid med anlegg offshore, har man ikke sett enden på hvor store båtene kan bli, sier Roger Halsebakk. 

Robin Halsebakk er utdannet siviløkonom, og arbeider nå i en nyopprettet stilling som selskapsutvikler i Sølvtrans. Han startet karrieren i Sølvtrans med sommerjobb mellom studiene i 2011 som kokekyndig/lettmatros. Dette fortsatte han med hver sommer frem til han var med brønnbåten ”Ronja Huon” fra Spania til Tasmania høsten 2014.

Sølvtrans, som ble etablert i 1986, er et av verdens ledende brønnbåtselskaper for transport av levende laks og ørret. Selskapet er ledende innen lukket teknologi, et kostnadseffektivt system som virker positivt for miljø og dyrevelferd.

 

 

 

 

 

 

Gerd Alise / 24 Sep 2015